<$BlogRSDUrl$>

3.9.03

ΚΥΡΙΕΕΛΕΗΣΟΝΚΥΡΙΕΕΛΕΗΣΟΝΚΥΡΙΕΕΛΕΗΣΟΝ 

Απο την "Καθημερινή" : "Tη σαφή αντίθεσή της στο ενδεχόμενο ανέγερσης τεμένους και μάλιστα και ιεροδιδασκαλείου στην περιοχή Παιανίας εξέφρασε η Διαρκής Iερά Σύνοδος της Eκκλησίας της Eλλάδος"
*
"Oπως τονίστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα, επιβάλλεται το τζαμί [...] να κτιστεί σε περιοχή που αφενός μεν δεν θα προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα των ορθοδόξων Eλλήνων και αφετέρου δεν θα βρίσκεται σε «επίκαιρο» σημείο, ώστε οι εισερχόμενοι στην Eλλάδα και ειδικά στην Aθήνα αλλοδαποί να σχηματίζουν την εντύπωση πως η χώρα μας είναι μουσουλμανική."

Ιδανική τοποθεσία η Γιάρος ή η Μακρόνησος. Ορίστε τους δίνουμε τη δυνατότητα να διαλέξουν κιόλας


***
"Tο άλλο θέμα στο οποίο οι αρχιερείς είναι... ακόμα πιο αντίθετοι αφορά και στη μορφή ιεροδιδασκαλείου που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση να έχει το υπό ανέγερσιν τέμενος. Oπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, δεν είναι δυνατόν μια χριστιανική χώρα με το 98% των πολιτών της να πιστεύουν στον ορθόδοξο ανατολικό χριστιανισμό, να μεταβληθεί σε τόπο αναδείξεως μουσουλμάνων ιερωμένων."

Άρα η επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης αναβάλλεται επ αόριστον. Διότι δενείναι δυνατόν μια μουσουλμανική χώρα με το 98% των πολιτών της να πιστεύουν στον ορθόδοξο ανατολικό μουσουλμανισμό, να μεταβληθεί σε τόπο αναδείξεως ορθοδόξων χριστιανών ιερωμένων"

***

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?