<$BlogRSDUrl$>

21.10.03

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΣ 

*
Του κυρίου Συμεών Πιερτζοβάνη
*
Με τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή

Το καλοκαίρι του 1987 επισκέφτηκα για επαγγελματικούς λόγους τον συγγραφέα Κώστα Ταχτσή, ο οποίος τότε διέμενε στον περιφερειακό του Λυκαβηττού. Το χέρι μου έτρεμε τη στιγμή που χτυπούσε το κουδούνι. Δεν ήταν μικρό πράγμα η γνωριμία μ' έναν σπουδαίο συγγραφέα. Μου άνοιξε μια μεσόκοπη κυρία που φορούσε λουλουδάτη ρόμπα. με παρακάλεσε να περιμένω στο σαλόνι και με τράταρε τούρκικο καφέ και γλυκό του κουταλιού. Ύστερα από λίγο με οδήγησε στο γραφείο του Κώστα Ταχτσή.
*
Ο συγγραφέας καθόταν απέναντι από μια μεγάλη τηλεόραση, στην οθόνη της οποίας, σε στοπ καρρέ, δέσποζε ο Νίκος Γκάλης, ιπτάμενος, σημαδεύοντας τον μοναδικό του στόχο εκείνα τα χρόνια: το αντίπαλο καλάθι.Ο Ταχτσής διέκρινε την απορία στο βλέμμα μου και την έλυσε με δυο ερωτήσεις: "Έχετε δει πιο αρμονικό σώμα; Δεν έχει τις αναλογίες αρχαίου θεού;" Συμφώνησα, προσπαθώντας να κρύψω την αμηχανία που μου δημιούργησαν τα λόγια του σε συνδυασμό με τις πασίγνωστες ερωτικές του προτιμήσεις.
*
Αυτήν την αμηχανία φρόντισε να τη διαλύσει αρχίζοντας μια συζήτηση περί των δυσκολιών της απόδοσης των κωμωδιών του Αριστοφάνη στα νέα ελληνικά. Δεν νομίζω ότι οι λεπτομέρειες της μοναδικής συζήτησης που είχα με τον Κώστα Ταχτσή ενδιαφέρουν τους φίλαθλους αναγνώστες... Άλλωστε το μόνο που συγκράτησα απ' αυτην τη συνάντηση ήταν ο γλυκύς τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας θώπευε την εικόνα του καλαθοσφαιριστή.
*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?