<$BlogRSDUrl$>

18.2.04

Φλωρί κωνσταντινάτο. 

Από το επταήμερο του Διόδωρου:
Παίζαμε όμως ωραία παιχνίδια, τότε που ήμασταν παιδιά· χωριζόμασταν σε δύο ομάδες, ανάκατα αγόρια και κορίτσια, φτιάχναμε αλυσίδες και έτρεχε κάποιος από τη μια ομάδα να σπάσει την αλυσίδα της άλλης. Αν τα κατάφερνε, διάλεγε και έπαιρνε μαζί του κάποιον ή κάποια για αιχμάλωτο και γύριζε πίσω· αν δεν τα κατάφερνε, έμενε εκεί αιχμάλωτος. Τις έχω ξεχάσει τις λεπτομέρειες, αλλά κάποια στιγμή άρχιζε η μια ομάδα να φωνάζει στην άλλη για τους αιχμαλώτους που είχε πιάσει:

Σας πήραμε, σας πήραμε φλωρί κωνσταντινάτο!

Και απαντούσε η άλλη:

Μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο!

Κάπως έτσι ήταν και τα επιχειρήματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ πασόκων και νεοδημοκρατών για τον Στέφανο Μάνο. Είχαν προηγηθεί βέβαια οι φιλοφρονήσεις ΠαΣοΚ - Συνασπισμού για τη Μαρία Δαμανάκη:

Σας πήραμε, σας πήραμε μια όμορφη κοπέλα!, τραγουδούσαν ενθουσιασμένοι οι πασόκοι.

Μας πήρατε, μας πήρατε μια παλιοκατσιβέλα!, απάντησαν οι συνασπιστές με τη λεπτότητα που τους διακρίνει.

Και για τον Ανδρέα Ανδριανόποπουλο έτσι έγινε ο διάλογος:

Σας πήραμε, σας πήραμε νυφούλα στολισμένη, κραύγαζαν περιχαρείς οι συμμετοχικοί πασόκοι προς τους καραμανλικούς νεοδημοκράτες.

Μας πήρατε, μας πήρατε μια γάτα ψωριασμένη, ανταπέδιδαν οι νεοδημοκράτες, πιστοί στη βασική αντρική αρχή πως στην κρίση σου για τις γυναίκες πρέπει να είσαι αυστηρός, ειδικά για αυτές που δεν θα γίνουν ποτέ δικές σου.

Καμιά φορά γίνονται και προσφορές από τη μια ομάδα στην άλλη, κάτι σαν ανταλλαγές αιχμαλώτων:

Σας δίνουμε ένα ναύτη που όλο μύγες χάφτει - όπως τούτες τις ημέρες καληώρα τραγουδούσε το μητσοτακαίικο προς το παπαντραίικο για τον Αντώνη Σαμαρά· αυτοί το σκέφθηκαν λίγο:

Αυτό είναι χάρισμά σας στα μούτρα τα δικά σας, απάντησαν τελικά. Και έτσι έμεινε ο ναύτης της Βαλκανικής στα κρύα του λουτρού, με την ελπίδα ότι μετεκλογικά θα ανταμειφθούν οι αγώνες του υπέρ του Ονόματος της Μακεδονίας.

*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?