<$BlogRSDUrl$>

26.7.04

Σουδάν ΙΙ. 

*
Να κι ένας κύριος που βλέπει στο σκοτάδι. Ο τελευταίος σύνδεσμος είναι πολύτιμος. Τα νούμερα, στην αρχή της δικής μου καταχώρησης, τα έβγαλα διαιρώντας, με την αριθμομηχανή του κομπιούτερ, τις εκτάσεις των χωρών όπως τις βρήκα στο TIME Almanac 2003.
*
Για τις δηλώσεις των υπευθύνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρηκα. Έψαχνα αλλά δεν εύρισκα σύνδεσμο στα ελληνικά. Ούτε στο BBC greek βρήκα! Τι τα θες όμως, τη διπλωματική πρωτοβουλία ( και την ηγεμονική θέση που αυτή συνεπάγεται - για το καλό και το κακό ) την έχουν πλέον οι ΗΠΑ. Η Ευρώπη μοιάζει να απαντάει στις κινήσεις Πάουελ. Για να δούμε τι θα πει κι η σύνοδος των υπουργών εξωτερικών... Ότι και να γίνει πάντως, δε θα λείψουν οι αντιδράσεις.
*
Αριστουργηματικά βιβλία για την κατάσταση στην Αφρική, με πολύ καλή αίσθηση της ιστορίας, τα βιβλία του Πολωνού δημοσιογράφου ( δεν μπορείς εδώ να μη σκεφτείς τον Κόνραντ ) Ρίτσαρντ Καπισίνσκι ( Ryszard Kapuściński ) : Έβενος - το χρώμα της Αφρικής και Ο πόλεμος του ποδοσφαίρου. Εκδόσεις Μεταίχμιο 2001. Υπονομεύει τα στερεότυπα με τον τρόπο, που μόνο ένας αυτόπτης και καλά προετοιμασμένος μάρτυρας, μπορεί. Εκεί διάβασα για πρώτη φορά για την περίπτωση της Λιβερίας ( κι άλλες, κι άλλες περιπτώσεις ) κι έφριξα. Το "παράξενο" είναι ότι, ταυτόχρονα, πέρασα πάρα πολύ καλά : ήταν συναρπαστικός ο Καπισίνσκι κι εγώ βρισκόμουν πολύ μακριά απ όσα περιγράφει...
*

buzz it!

 

Comments: Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?