<$BlogRSDUrl$>

19.11.06

παίξε κι εσύ. 








(Philosophical Powers μέσω BIBI)

buzz it!

 

Comments:
Χιουμορίστας ο φοιτητής! Πάντως αυτό, το τι σκέφτηκε να κάνει στο χρόνο που διέθετε καθώς και τα site που παραθέτει για philosophical humor μπορεί να έχει την εξής ερμηνεία. (λέμε τώρα). Ειδικά τους αμερικάνους πρέπει να τους εκνευρίζει ιδιαίτερα όλη αυτή η ανεφάρμοστη θεωρητικούρα της φιλοσοφίας, με αποτέλεσμα να ψάχνουν τρόπους να τους βάλουν στην καθημερινότητα, είτε σοβαρά είτε αστεία. Παράδειγμα το βιβλίο του Μάρινοφ «Πλάτωνας, όχι πρόζακ» όπου, προφανώς, η φιλοσοφία δικαιώνεται αν μπορεί να υποκαταστήσει το πρόζακ.(ο ίδιος εντάσσεται στο κίνημα φιλοσοφικής πρακτικής). Διάφορες πλάκες εδώ κι εκεί, όπως το να φτιάξεις φιλοσοφικά φιλιά, αναπλάθοντας την «ατμόσφαιρα» του φιλοσόφου. Κάποια είναι πετυχημένα. (γέλασα πολύ τις προάλλες και με τον φιλοσοφικό αγώνα που παρέθετες.)

Hegelian kiss
dialiptical technique in which the kiss incorporates its own antithikiss, forming a synthekiss.

Socratic kiss
really a Platonic kiss, but it's claimed to be the Socratic technique so it'll sound more authoritative; however, compared to most strictly Platonic kisses, Socratic kisses wander around a lot more and cover more ground.

Kafkaesque kiss
a kiss that starts out feeling like it's about to transform you but ends up just bugging you

Nietzscheian kiss
"she/he who does not kiss you, makes your lust stronger."

Καλή Κυριακή, kukuzelino. Να τις διαβάσεις όλες τις εφημερίδες σου, ναι; μέχρι να ξαναμιλήσουμε να έχεις τελειώσει τα 3/4 της Καθημερινής.
 
Δεν έχω διαβάσει ακόμα ούτε το 1/8 της Καθημερινής, ώ master. Όταν όμως μιλάει κανείς για Νέα Υόρκη δεν μιλάει ακριβώς για Αμερική. Άλλο πράγμα, όπως μου λένε φίλοι που ξέρουν. Και τι σημασία έχει; Και το φιλοσοφικό ματς που παρέθεσα γνήσιο τέκνο του αγγλικού θετικισμού ήταν...Άμα το πάμε έτσι δεν θα γελάσουμε ποτέ...Ξέρω ότι συμφωνείς.
 
Ε, μπατ οφ κορς!
 
Δημοσίευση σχολίου

This page is powered by Blogger. Isn't yours?